2018-19

Pexet

Pexet är ett årligt gymnasiespex som sätts ihop av elever från alla tre årskurser på polhemskolan i Lund

Föreställning: 26, 27 och 28 april

Pexet 2018 presenterar:

Pexet presenterar stolt detta årets uppsättning av Lunds BÄSTA gymnasiespex: “Au Revoir; en guide till revolution”

 

Häng med på en spännande tidsresa som tar dig till 1700-talets Frankrike! Det är slutet av århundradet och massiv oro råder i landet. Bönderna svälter och revolutionstankar börjar ta form. Kungafamiljen lever ett glamoröst liv i Versailles, omringade av champagne och kakor i överflöd, helt ovetande om böndernas vrede. Skattegivarnas pengar går direkt in i fickan på kungahuset. Och drottningen, Marie Antionette, är en trångsynt ledare som bryr sig mer om sina fester än om landets välmående.

Ni kommer få bevittna händelser från alla delar av det franska samhället, bönderna, prästerna och de adliga! Var uppmärksamma för det finns endast 3 chanser att åka tillbaka i tiden och uppleva denna fantastiska historia, fylld med humor, hat och hysteri.

 

Som tur är, kommer våra historieproffessorer guidea er genom upptrappningen av den franska revolutionen fram till stormandet av palatset och avrättningar med hjälp av den nyuppfunna giljotinen. De kommer avslöja detaljer som aldrig förr dokumenterats. Detta vill ni inte missa!